Как да изтрия всички запетаи в Excel?

0 одобрения 0 неодобрения
попитан 2015 ноември 19 в Excel от 123
Здравейте хора,

Имам следния проблем при работа с Ексел. Предполагам че решението не е сложно, но имам твърде малко опит с Ексел, за това ви моля за помощ.

В офиса получаваме ежедневно доклад на Ексел, който има хиляди редове с данни. В таблицата са заложени цифри, чиито хилядни за разделени със запетаи. Въпросът е, че тези запетаи са ненужни, пречат ми обработя правилно данните и да използвам други екселски формули. Затова се налага да ги премахна, но отнема цяла вечност да ги махам на ръка, ред по ред. Има ли формула, с която бих могъл да махна всички запетаи наведнъж ?

Благодаря Ви предварително за отделеното време.

1 отговор

0 одобрения 0 неодобрения
отговорени 2015 ноември 21 от BgExcelAdmin цар (651 точки)
Здравей,

Да има такава опция. Дори не е необходимо да използваш специална функция, за да замениш или премахнеш определен символ в Ексел. За целта трябва да направиш следното:

1, Маркираш таблицата с ctrl + A

2. натискаш ctrl + F

3. От прозорчето find and replace натискаш replace

4. find what -> слагаш знака за десетична запетая; replace with -> оставяш празно

5. options -> match case

6. натискаш replace all

Успех!

1 коментар

коментиран 2017 януари 6 от Иванка Тръмп
Благодаря ти BgExcelAdmin, за всичко, което правиш, за страхотния сайт и за великолепните ти отговори! Винаги изпипани до последния детайл!
Добре дошли в българския форум за Ексел и Майкрософт офис! Тук можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите.
...