Размер на падащо меню в мобилната версия на Ексел

0 одобрения 0 неодобрения
попитан 2017 юли 31 в Excel от Янита начинаещ (18 точки)
Здравейте!

Има ли някакъв начин падащият списък в мобилната версия на Ексел да бъде с дължината на клетката, от която се отваря?

Малко по-подробно : Създадох таблица с падащи менюта, от които да се избират стоки, но в мобилната версия на Ексел те са много къси и не може да се види пълното наименование на стоката. Има ли възможност този падащ списък да бъде по-широк, или да се показва в нов прозорец, например?

Предварително благодаря за отделеното време!

1 отговор

0 одобрения 0 неодобрения
отговорени 2017 юли 31 от Badan експерт (253 точки)
Здравей,

За съжаление мобилната версия на Ексел има някои ограничения и изглежда това е едно от тях. Не ми е известно да има начин да видиш цялата ширина на текста. Моят съвет към теб е да видиш дали е използвано конкатениране на текст от няколко клетки (което не е добра практика) и също така да разшириш колоната с падащото меню. Ако това не помага, ще трябва да се насочиш към PC версията на Ексел, там не би трябвало да има проблеми.

1 коментар

коментиран 2017 август 1 от Янита начинаещ (18 точки)
Здравей!
Не е използвано конкатениране, а колоната в PC версията, както и в мобилната, е достатъчно широка, но падащото меню е тясно. Явно няма решение на моя проблем. Ще трябва да помисля над друг вариант за изписване. Благодаря все пак! Хубав и ползотворен ден! :)
Добре дошли в българския форум за Ексел и Майкрософт офис! Тук можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите.
...