Ако ст-ста в B5 е "Наско", да върне 5, ако е "Асен", да върне 8

0 одобрения 0 неодобрения
попитан 2019 април 13 в Excel от borkata3000 начинаещ (16 точки)
Здравейте!
Искам да си направя калкулатор за смятане на себестойност на услуга. За целта бих искал ако в клетка В5 напиша Наско, да върне стойността с часовата ставка на Наско. Която или може отново да напиша или да я взима от клетка G6.
Можете ли да ми помогнете?

1 коментар

коментиран 2019 април 13 от Badan експерт (253 точки)
Здравей, може ли да опишеш по-детайлно какво се опитваш да направиш. Какво имаш предвид под часова ставка? Какво точно искаш да сумираш. Колкото по конкретен и изчерпателен въпрос зададеш, толкова по-адекватен отговор ще получиш.

1 отговор

0 одобрения 0 неодобрения
отговорени 2019 април 13 от borkata3000 начинаещ (16 точки)
Здравей!
Благодаря, че се отзова! Успях да намеря решение посредством функция Vlookup.

Каква ми е идеята? В Sheet1 ми е информацията кой работник за колко лв./ч. работи. Наско работи за 6.25 лв./ч. В другия Sheet2 смятам себестойност на услуга. И искам като напиша Наско, в следващата клетка да се появи автоматично часовата ставка на Наско, защото формулата за себестойността ще ми даде колко ми струва услугата, като умножава колко часа Наско е работил * цената за труд на Наско (6.25 лв./ч.)
Добре дошли в българския форум за Ексел и Майкрософт офис! Тук можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите.
...