Вълнообразно двойно/единично подчертаване в ексел

1 одобрение 0 неодобрения
попитан 2016 април 22 в Excel от iana начинаещ (13 точки)

Oткъде мога да добавя вълнообразно двойно и единично подчертаване на текс в ексел? Трябва да се подготви домашна работа за 6клас и едно от заданията е това.  В разпечатка дадена на дъщеря ми като задание за направа видно се вижда 2ната/1чна вълнообразна линия в зададените задачи за изпълнение.

Търся и формула, която  да търси най -ниската цена на кола  от дадени 4ри модела на коли и техните цени/ цената на колата е посочена в клетка с формат  0.00 лв.

1 отговор

0 одобрения 0 неодобрения
отговорени 2016 април 22 от Anon
Доколкото ми е известно, Ексел не поддържа вълбнообразно подчертаване, а само изправено (вълнообразното е запазено за сгрешен правопис). Най-близкото решение е

- да се направи вълнообразно подчертаване в Word (десен бутон върху текста - Font, после от падащото меню под Underline Style се избира желаният стил, например последния)

- да се копира текстът с него

- в Excel с десен бутон върху клетката където ще се сложи да се избере Paste Special, и от там или Picture (Enhanced Metafile), или Microsoft Office Word Document Object

Формулата която намира най-ниската стойност е =min(A1:A4), където А1:А4 е областта с 4-те цени.

1 коментар

коментиран 2016 май 4 от анонимен
Благодаря за отговора. Това решение ми е познато, и потвърждава мнението ми,  че вълбнообразно подчертаване в Ексел няма, обратно на твърдението на учителката.
Добре дошли в българския форум за Ексел и Майкрософт офис! Тук можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите.
...