Как да конвертирам pdf в word?

0 одобрения 0 неодобрения
попитан 2016 февруари 8 в Word от Милчо
Здравейте,

Имам към вас следния въпрос. Работя с pdf файлове, които искам да конвертирам в MS Word. Искам да добавя някои неща и след като приключа с промените, да направя нов pdf файл. Пробвах да копирам текста на pdf-файла и да го пейстна в Word, но ми изкарва таблиците разбъркано и текста не е в правилния формат. Как мога да отворя файла с Word, за да продължа да работя с него? Търсих в интернет и ми излязоха сайтове, които предлагат конвертиране от pdf в Word, но не знам дали мога да им се доверя? Програмата, с която отварям PDF файлове е adobe reader X.

Можете ли да споделите какъв е вашия опит по този въпрос? Благодаря ви предварително.

1 отговор

1 одобрение 0 неодобрения
отговорени 2016 февруари 8 от vbafreak

Здравей,

Конвертиране на pdf в word, така че да се запази форматирането обикновено изисква платени програми като Adobe Acrobat например. Все пак се сещам за един уъркараунд - чрез google drive. В този случай не е необходимо да ползваш софтуер, трябва ти само gmail account / регистрация в google. Пробвал съм го няколко пъти и според мен работи не по-зле от платените програми. Ето как може да го направиш:

  1. влизаш първо в gmail и после в google drive (натискаш квадрата в горния десен ъгъл)
  2. в google drive избираш new -> file upload ->open, за да качиш pdf файла в google drive.
  3. в google drive даваш десен бутон върху pdf файла -> open with -> google docs
  4. пействаш текста в word

3 коментари

коментиран 2016 февруари 22 от Милчо
Върши отлична работа, благодаря!!
коментиран 2017 януари 7 от Mitaka88
Не бих казал, че има начин да се запази форматирането, както е било преди файлът да бъде конвертиран. Една от причините хората да конвертират файлове на Уърд, Ексел, Пауърпойнт и т.н. в PDF формат е именно, за да защитят съдържанието си от копиране. Платени софтуери, които обещават, че ще конвертират вашия pdf файл в Ексел и той ще изглежда по-същия начин, както като е бил създаден, просто се опитват да ви манипулират. Моят съвет е да не си давате парите, за да купувате такъв тип софтуер (а и той обикновено не е никак евтин). В интернет можете да намерите доста уебсайтове, които предлагат безплатно конвертиране от pdf в Уърд или Ексел. Но пак ви казвам, не си правете илюзии, че файлът ви ще продължи да бъде спретнат и подреден, както сте го получили в PDF формат.
коментиран 2017 януари 7 от Badan
редактиран 2017 януари 7
Здравейте,
От MS Word 2013 нататък вече можем да отваряме и редактираме pdf файлове директно в Word, без да се налага конвертиране. Успешното конвертиране от pdf в Word зависи от комплексноста на форматирането. Възможно е в някои случаи да има грешки. Освен това, някои pdf файлове може да не са генерирани чрез текстови редактор. PDf файлове могат да се правят и от програми, които обработват снимки. До колкото знам, все още няма добре разработена технология, която да разчита на 100 процента текст  под формата на снимков материал, въпреки че доста неща се правят в тази насока през последните години.
Добре дошли в българския форум за Ексел и Майкрософт офис! Тук можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите.
...