Проблем при добавяне на воден в word и background в exel

0 одобрения 0 неодобрения
попитан 2019 февруари 27 в Excel от anitschka начинаещ (12 точки)

Здравейте, 

Дизайнер ми направи фирмена бланка в jpeg формат, която да използвам в word и exel. При поставяне в уорд като воден знак - цялата бланка/воден знак става чисто черна. Казвам воден знак, защото, ако намаля процентите на водния знак - отдолу си се вижда бял лист, а размера на водния знак остава чисто черен. При опит да го сложа в ексел като background - изобщо не се появяваше, все едно не си избрал нищо.  В същото време ако сложа друга снимка си се вижда по някъв начин...При което писах пак на дизайнерката и та каза, че е обработила снимките на фотошоп и пак ми ги изпрати в jpeg. Абсолютно нищо не стана. Помолих я да ми ги направи в пнг и тогава се появи като воден знак, но само в опция "auto", ако избера друг размер - водния знак изчезва. А в ауто размер не ми върши работа, защото не става като бланка, която мога да използвам. При слагането на пнг-то в ексел също се виждаше вече, но беше супер уголемен и няма как да го променя/оразмеря. Четох какво ли не, мъча се вече месец и не мога да го преборя. Не знам какъв може да е проблема в снимката...Самата дизайнерка ми направи уорда като бланка чрез слагане на снимка в хедър...аз не разбрах как стана, но я ползвам. А за ексел не знае как точно да го направи - сложила я е в хедър, но не може да го оразмери във формат А4 - хоризонтал и вертикал. Аз пък с хедър изобщо не съм работила и не разбирам как става. Бих искала да си е официална бланка, да е като воден знак и фон. Може ли да ми дадете някакви напътствия? Това е бланката. Ако искате мога да Ви изпратя всички налични файлове, за да тествате. Забравих да кажа, че инсталирах офис пакет 97, 2008 май беше или 2013 не знам...и сега съм с 2017. С мак работя и мислих, че това е проблема, но пробвах и на компа на съпруга ми, който е с уиндоус и пак има същия ефект... Моля за помощ! Благодаря сърдечно!

1 коментар

коментиран 2019 март 4 от Badan експерт (253 точки)
Здравей качи някъде бланката, да видя за какво става въпрос. Според мен въпроса трябва да се отнесе към дизайнера, в случая става въпрос за двустранни отношения между двама ви, за което предполагам сте си платили.

Моля влезте или се регистрирайте за да отговорите на този въпрос.

Добре дошли в българския форум за Ексел и Майкрософт офис! Тук можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите.
...